Metallinen lehmätaideteos Lehmirannan lomakeskuksen puutarhassa Salossa

Terveysturvallisuustietoa Karanteenijatkoille saapuville

Julkaistu 22.6.2020

Turvallisin mielin lomalle

Koronapandemiasta johtuneita rajoituksia on vähitellen lievennetty ja Lehmirannan lomakeskuskin on avannut ovensa 21.7. alkaen lomailulle, kesän vietolle ja uuden oppimiselle.

Olemme pyrkineet omalta osaltamme tekemään loman vietosta mahdollisimman normaalia, mutta kuitenkin turvallista, viranomaisohjeita noudattaen.

Ensimmäisten lomaviikkojen ajan noudatamme Karanteenijatkoiksi nimettyä lomaohjelmaa. Karanteenijatkoilla nautitaan kesästä ja lomailusta tavaten varovasti ja pienissä ryhmissä muita karanteenista vapautuneita.

Karanteenijatkoilla voi viipyä pidempään tai valita lyhyempiä, erikoishintaisia minilomia. Tutustu voimassa oleviin lomavaihtoehtoihimme ja -tarjouksiimme.

Ohjeita ja tietoa terveysturvallisuudesta

 1. Sairaana ei pidä matkustaa
  On tärkeää välttää matkustamista, jos tuntee itsensä sairaaksi.
  Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kaikkea matkustamista tulee välttää, mikäli sairastumisen oireita on havaittavissa.

   
 2. Keskustele lääkärisi kanssa matkasuunnitelmasta, jos kuulut riskiryhmään.
  Jos kuulut riskiryhmään sairastua vakavaan koronavirustautiin, varmistathan hoitavalta lääkäriltäsi, onko sinun suositeltavaa matkustaa. Vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat lisätä mm. perussairaudet tai tilanteet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

   
 3. Matkustus omalla vastuulla
  Lehmiranta ei vastaa lomamatkan aikana sairastumiseen liittyvistä, sairastumisen vuoksi keskeytyneistä tai tarpeettomaksi jäävistä palveluista, esim. lomasta, hoidoista tai matkalipuista. Lehmiranta suosittelee oman henkilökohtaisen matkavakuutuksen hankkimista ja varmistamaan sen kattavuus mahdollisissa sairaus- ja peruutustilanteissa.


  Lehmirannan asiakkailla on äkillisesti sairastuessaan oikeus kiireelliseen terveydenhuoltoon Salossa. Tarvittaessa lomakeskuksesta ollaan yhteydessä Salon paikalliseen terveydenhuoltoon lisäohjeita varten. Mikäli mahdolliset sairastumisen oireet eivät poistu seuraavaan aamuun mennessä (niiden ilmaantumisesta), tulee asiakkaan omalla kustannuksella poistua lomakeskuksesta saamaan hoitoa / sairastamaan kotipaikkakunnalleen.
   
 4. Lomakeskuksessa noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä turvavälejä
  Lomakeskuksessa on laadittu varautumissuunnitelma poikkeusjärjestelyin toteutettavia puhtaanapito- ja ravitsemuspalveluita varten, ja nimetty sille vastuuhenkilö.

  Lehmiranta muistuttaa asiakkaitaan ja henkilökuntaa noudattamaan viranomaisten ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä 1–2 metrin turvaväleistä. Turvaväleistä huolehditaan myös ohjelmatoiminnassa. Asiakkaita neuvotaan käsienpesupaikoille ja käsihuuhdetta on saatavilla. Siivousta yhteisissä tiloissa on tehostettu ja asiakaspalvelupisteemme kahviloissa, ravintolassa ja hotellin vastaanotossa on varustettu muovipleksillä.
   
 5. Matka kotoa lomakeskukseen
  Turvavälit ja hyvä käsi- ja yskimishygienia on syytä muistaa myös matkalla. Oma auto voi nyt olla julkista liikennettä suositeltavampi vaihtoehto. Salossa liityntäkuljetuksia kokoviikon lomalaisille etukäteistilauksesta tarjoava lomakeskuksen pikkubussi voi ottaa kyytiin nyt vain 3-4 matkustajaa / kuljetus.

   
 6. Ruokailu ja kahvilat
  Aamiainen ja muut ruokailut toteutetaan voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaisesti, joko itsepalvelunoutopöytänä tai lautasannosteluna asiakkaan toiveiden mukaan. Sisätiloissa istumapaikkoja on väljennetty; silti mahtuu mukavasti. Kaikilla tulee olla istumapaikka pöydässä. Ruokaa ja juomaa noudetaan väljästi jonottaen turvaväleistä huolehtien.

   
 7. Majoitus
  Majoitus pyritään toteuttamaan tilausten mukaisesti. Pariskunnat samaan huoneeseen. Nais- tai miespaikan varanneet pyrimme mahdollisuuksien mukaan majoittamaan eri huoneisiin, mikäli asiakkaat niin toivovat. Varaustilanteesta ja voimassa olevista viranomaisohjeista riippuen siitä voidaan veloittaa 1hh lisä 25 euroa / henkilö / yö.

   
 8. Ohjelmat
  Ohjelmatilaisuuksiin ja tapahtumiin on tullut muutoksia koronaohjeistusten vuoksi. Mm paritanssista ja karaokelaulusta on jouduttu luopumaan toistaiseksi. Ohjelmissa suositaan väljyyttä, ulkotiloja ja omatoimisuutta voimassa olevia turvavälisuosituksia ja hygieniaohjeita noudattaen. Lue lisää Karanteenijatkojen lomaohjelmasta.

   
 9. Tartuntaketjujen jäljitys
  Jos Lehmirannan asiakkaalla tai henkilökunnan jäsenellä todetaan koronavirustartunta, selvitetään, onko altistumista tapahtunut ja altistuneet voidaan asettaa karanteeniin. Lomakeskus on velvollinen keräämään, tallettamaan ja luovuttamaan asiakkaiden yhteystiedot terveysvalvonnan edellyttämäksi aikaa mahdollisen koronajäljityksen vuoksi.