Thumbnail

Vanhakin nuortuu - eläkeikäisten liikunnallinen loma

Reipas lomaviikko aktiivisille eläkeläisille. Sisältää sopivassa suhteessa liikettä ja lepoa sekä tietoiskuja hyvinvoinnista. Poimi itsellesi parhaat vinkit hyvinvoinnin ylläpitoon.

Viikon aikana lomaohjelmassa on tavallistakin runsaammin ja monipuolisemmin ohjattua liikuntaa niin sisällä ulkona kuin altailla. Vuodenaikojen ja lomalaisten kunnon mukaan ulkoilu voi olla pihavisailuja, luontoretkiä, sauvakävelyä, pihapelejä, puistojumppaa tai jopa pienimuotoinen vaellusretki. Sisällä voidaan kokeilla erilaisia jumppia esim. käsipainojen ja kuminauhojen kanssa. Lisäksi huolletaan kehoa venyttelemällä ja harjoitellaan kuntosalilaitteiden käyttöä. 

  • ohjelmaa liikuntapainotteisesti
  • Lavista, eli lavatanssijumppaa
  • Tietoiskuja tai luentoja jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista sekä liikunnan ja ravinnon merkityksestä ikääntyessä
  • Jokin terveyttä mittaava testi (kehonkoostumusmittaus, puristusvoimatesti tms.)

Liikuntaohjelmat on suunniteltu erityisesti eläkeikäisten tarpeisiin. Liikuntaohjelmaa on viikon jokaisena päivänä, mutta sunnuntaina otetaan hieman rennommin. Lepo on terveyden kannalta yhtä tärkeää kuin sopiva rasitus.

Liikkumaan pääsee yhdessä tai omaan tahtiin. 

Kaikkiin Lehmirannan lomaviikkoihin kuuluu teemaohjelman lisäksi liikuntatuokioita sisällä ja ulkona, vesijumppaa, aivojumppaa, yhteislaulua, tarinatupia, bingoa, leikkimielisiä kisailuja, mahdollisesti tietoiskuja, luennoitsijoita, kesällä ulkopelejä jne. Iltaisin viihdytään illanvietoissa ja tansseissa.

Aamuiset Ajatuksia päivään -tilaisuudet ovat rauhallisia yhteisöllisiä hetkiä, jotka nimensä mukaisesti herättävät ajatuksia ja käynnistävät toiminnantäyteisen päivän.

Katso Hinnasto